4.3.2024.

Капе Читалићке су још током јесени одлучиле да се уселе у нашу школу и посете сваку главу читалачку. Својим необичним облицима и бојама показале су нам да се читањем стиже до сваког кутка на планети. Овога пута право из библиотеке посетиле су нашу манифестацију "Месец књиге и дечје књижевности у Дису" и ученицима првог и другог разреда у госте довеле многе занимљиве личности.

Током јавног часа 4. марта 2024. године нашу позорницу посетила је мама ученице првог разреда Виле Лекић, госпођа Кристина Лекић, и у госте нам довела своју другарицу, професора светске књижевности и писца Тамару Ђуран.

Затим смо укључили наш времеплов и на бини су се у тили час створиле Десанка Максимовић и Мира Алечковић и објасниле нам зашто је стваралаштво важно. Онда нам је Госпођа Кристина Лекић дала магични код којим смо у госте позвали аватаре наших омиљених писаца за децу: Елизабет Дами, Мери Поуп Озборн и Јулије Весове.

Да, добро сте чули, стигле су нам из Италије, Америке и Русије!

Сви заједно смо уживали слушајући како је рођен Џеронимо Стилтон и створена Чаробна кућица на дрвету. Не желећи да уплаши чудесног миша на позорницу нам је право из учионице долетела Совка, чаробна песникиња са спрата и поделила своје стихове са нашом драгом гошћом Тамаром. Како не би заостајали, присутни ученици су одрецитовали стихове својих песникиња и преузели задатке за рад у радионици на часу. На крају смо сви заједно уживали у певању и ђускању уз песму Миње Суботе "Нема света ни планете...” Било нам је тешко да се растанемо, али смо се договорили да ћемо ускоро све ово поновити.

До следећег сусрета сви трк у библиотеку!