Професорка Медицинске школе на Звездари Радмила Антић, која је родитељ ученика наше школе из одељења 5/2, са три своје ученице одржала је предавање и интерактивну радионицу Научи да би разумео у среду 6. марта 2024. године на часу одељењског старешине у одељењу 5/2.

Циљ радионице је да ученици разумеју осећања, потребе и проблеме са којима се, свакодневно, сусрећу особе са ивалидитетом, јер оно што је сасвим уобичајена, свакодневна активност особама које немају здравствених проблема особама са инвалидитетом је та иста активност огромна потешкоћа.

Радионица је реализована кроз интересантне игре, прихватљиве узрасту ученика који су, бар на неколико минута, ушли у ципеле особа са инвалидитетом и, кроз игру, увидели са којим потешкоћама се они сусрећу.

Ова радионица је реализована као једна од планираних активности из Акционог плана за самовредновање школе и у оквиру сарадње школе са родитељима и институцијама из окружења. Утисци ученика, реализаторки радионице, директорке, педагога и одељењског старешине су били више него позитивни. А како је све то изгледало можете погледати на фотографијама.